Întrebări frecvente

AEROBIS efectuează zboruri pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Pentru zborurile organizate în localitățile care se află mai departe de 30 km de Chișinău, se va percepe o taxă suplimentară pentru fiecare km.

Programul unui zbor este de aproximativ 3 ore. În acest interval pregătim balonul pentru decolare, are loc zborul propriu-zis, care durează circa 60 min (+/- 15 min) și încheiem cu evenimentul tradițional dedicat pasagerilor, după aterizare.

Fiecare din baloanele noastre poate lua în zbor maxim 4 adulți, cu o greutate totală de cel mult 270 kg.

În cea mai mare perioadă a anului se poate zbura doar dimineața, cu startul nu mai târziu de 1,5 – 2 ore de la răsăritul soarelui și seara, nu mai devreme de 2-2,5 ore până la asfințit. Iarna se poate zbura pe tot cuprinsul zilei.

Copiii sunt bineveniți la bordul baloanelor noastre cu aer cald DOAR însoțiți de părinți. Recomandăm ca înălțimea copiilor să fie de cel puțin 110 cm, astfel încât să se poată bucura de priveliște, în timpul zborului, în condiții de maximă siguranță.

Deși zborul cu balonul este unul dintre cele mai sigure mijloace de transport din lume, nu le recomandăm femeilor gravide să urce la bord.

În zbor, viteza balonului cu aer cald rar depășește 30-35 km/oră, respectiv și distanța va fi de până la 30 km. Cel mai des aterizăm pe o rază de circa 15-20 km.

Echipa AEROBIS are o experiență bogată în organizarea de evenimente speciale. Știm cum să facem să apară la momentul potrivit inelul și un buchet de flori. Vom fi complice ca acest moment să devină unul memorabil pentru îndrăgostiți.

Toate instrucțiunile înainte de decolare vor fi comunicate de către pilot, iar pasagerii vor semna un act prin care vor confirma faptul că au înțeles și vor respecta instrucțiunile. Nu acceptăm la bord persoane în stare de ebrietate, sub influența drogurilor sau care au o stare a sănătății care le-ar pune în pericol viața.

Buna dispoziție, un dispozitiv pentru fotografiat, filmat, un act de identitate. Rucsacurile, gențile sau dispozitivele mari nu sunt recomandate de a fi luate în zbor.

Pentru ca să ne simțim confortabil în timpul zborului, e bine să ne alegem niște haine și încălțări comode. Blugi, un tricou sau pulover, încălțăminte comodă și un chipiu sunt cele mai potrivite pentru o călătorie cu balonul. La altitudinea la care urcăm, temperatura este diferită cu maxim 2 grade Celsius față de cea de la sol.

Condițiile meteo sunt extrem de importante pentru noi. Putem decola când avem o temperatură a aerului cuprinsă între -20 și +40 grade Celsius. Viteza vântului de până la 3-4 m/sec, vizibilitate bună și lipsa precipitațiilor.

Da, putem să zburăm și iarna. Zborurile de iarnă au o magie aparte. Pentru asemenea zboruri vă pregătiți exact ca pentru o plimbare prin parc sau cu sania. Ceaiul, cafeaua și un vin fiert – sunt din partea casei.

Zborul cu balonul este considerat la moment cel mai sigur mijloc de deplasare. Este mai sigur chiar decât condusul automobilului.

De regulă, pentru a savura priveliștea de la înălțime, cea mai mare parte a zborului o efectuăm la circa 400-600 m altitudine. La dorința pasagerilor, dacă condițiile ne permit, urcăm și la peste 1000 m.

Dacă nu aveți un mijloc de transport la dispoziție în permanență, vă putem lua în mașina noastră. Sau vă putem pune la dispoziție un șofer care să vă conducă mașina spre locul aterizării.